fredag 9 september 2011

Chili- och limestekta tigerräkor med tagiatelle

Festlig pastarätt som gör sig klar på fem röda. En krispigt glas vitt vin till, och du är i himlen.

Ingredienser 4 port

24 st råa tigerräkor
2 dl brytbönor i 3 cm bitar
2 dl edame- eller sojabönor (finns i frysdisken)
1 msk solrosolja
1 vitlöksklyfta
1 dl vitt vin
2 stora tomater
1 röd chili
6 st soltorkade tomater
1 tsk flingsalt
1-2 lime
1 knippe färsk koriander
300 g tagiatelle

Gör så här

Skala tigerräkorna. Koka upp vatten till pastan i en stor kastrull och koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

Koka upp vatten i en liten kastrull och låt edamebönorna koka i 2 minuter. Sila bönorna och spola dem med kallt vatten.

Hetta upp olja i en stekpanna och fräs pressad vitlök, räkor, brytbönor och edamebönor tills räkorna blivit rosa, ca 1 minut. Häll på vinet och låt koka in något. Sänk värmen.

Tillsätt finhackade tomater, chili och soltorkade tomater och låt allt koka ihop någon minut. Salta. Pressa över 2 msk lime och ta bort stekpannan från värmen.

Blanda pastan med räkröran och fördela på fyra tallrikar. Strö över lite färsk koriander och dekorera ev. med limeskivor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar